top of page

Simpel recept voor boilie

Stap 1: Verzamel ingrediënten en benodigdheden


Om je eigen boilies te maken, heb je het volgende nodig:

  • Basis mix ingrediënten: sojabloem, griesmeel en maïsmeel

  • Eieren

  • Vloeibare ingrediënten: flavours, kleurstoffen, zoetstoffen, olieën, etc.

  • Droge additieven: kruiden, specerijen, zaden, etc.

  • Een mengkom

  • Een lepel of spatel om te mengen

  • Een pan met water om de boilies te koken

  • Een schuimspaan

  • Een droogrek of bakplaat

  • Een luchtdichte container voor het bewaren van je boilies

ree

Stap 2: Maak je eigen unieke basismix

De basismix vormt de fundering van je boilies en bevat een combinatie van sojabloem, griesmeel en maïsmeel. Gebruik de volgende verhoudingen als basis:

  • 200 gram sojabloem

  • 200 gram griesmeel

  • 100 gram maïsmeel

Combineer de droge ingrediënten in een grote kom en zet opzij. Voel je vrij om te experimenteren met andere meelsoorten en ingrediënten om je basismix te verfijnen.


Stap 3: Eieren als bindmiddel

Voor dit recept heb je 5 eieren nodig. Breek de eieren in een aparte kom en meng ze lichtjes met een vork of garde.


Stap 4: Voeg vloeibare ingrediënten toe voor smaak en kleur

Dit is het moment om je creativiteit de vrije loop te laten en je eigen unieke smaken te ontwikkelen. Voeg bijvoorbeeld een flavour, kleurstof of zoetstof toe aan je eiermengsel. Denk aan:

  • 5 ml flavour (bijv. aardbei, perzik, ananas)

  • 2 ml kleurstof (bijv. rood, geel, groen

  • 2 ml zoetstof (bijv. vloeibare suiker, honing)

Meng goed om te zorgen dat alle ingrediënten gelijkmatig worden verdeeld.


Stap 5: Combineer droge en natte ingrediënten

Voeg langzaam het eiermengsel toe aan de droge basismix, terwijl je goed roert. Zorg ervoor dat het mengsel goed gemengd is en een deegachtige consistentie heeft. Als het deeg te droog is, voeg dan een beetje water toe; als het te nat is, voeg dan wat extra basismix toe.




Stap 6: Verrijk je boilies met droge additieven

Om je boilies nog aantrekkelijker te maken voor karpers, kun je droge additieven toevoegen aan je boiliemix om de smaak en textuur te verbeteren. Mogelijke droge additieven zijn:

  • 1 eetlepel gemalen noten (bijv. tijgernoten, pinda's)

  • 1 eetlepel gemalen zaden (bijv. hennepzaad, sesamzaad)

  • 1 eetlepel kruiden (bijv. knoflookpoeder, chilivlokken)

Meng de droge additieven door het deeg totdat ze gelijkmatig zijn verdeeld.


Stap 7: Vorm de boilies

Neem een klein stukje deeg en rol het tussen je handpalmen om een ronde boilie te vormen, of gebruik een boilieroller om een gelijkmatige vorm en grootte te garanderen. De grootte van de boilie is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, maar 14-20 mm in diameter is gebruikelijk. Ga door met het vormen van de boilies totdat al het deeg verwerkt is.

 
 
 

Opmerkingen

Beoordeeld met 0 uit 5 sterren.
Nog geen beoordelingen

Voeg een beoordeling toe
bottom of page